Kiestips

De stijl van het lettertype kan heel veel verschil maken in hoe je product er zal uit zien. Daarom is het een goed idee om even na te denken wat je wilt en wat dan het beste resultaat zal opleveren.

Altijd goed

Speel je graag op zeker? Dan zijn hier alvast de bestsellers in elke stijl:

  • Leuk en duidelijk leesbaar voor de kinderen: KRISTEN
  • Voor prinsen en prinsessen: WALT DISNEY
  • Voor de meisjes: AMBER SHAIE en CURLZ
  • Eenvoudig en stijlvol: LUCIDA HANDWRITING
  • Klassiek handgeschreven: ALEX BRUSH
  • Modern en minimalistisch: MOON FLOWER

Waar naar kijken bij het kiezen?

Hoog vs. breed

In onze keuzelijst zitten lettertypes die wat breder schrijven en lettertypes die smaller en hoger zijn. Bij een breder lettertype worden de letters wat verder uit elkaar gezet, waardoor het geheel iets minder hoog is. Smalle, hoge lettertypes staan dan weer wat dichter bij elkaar en de letters zijn vaak hoger dan ze breed zijn. Dit maakt dat de smallere lettertypes beter geschikt zijn voor lange namen of tekstjes. Omgekeerd is een breder lettertype vaak mooier bij een heel korte naam omdat de naam dan niet hoger is dan hij breed is.

Recht vs. krullend

Ook belangrijk om aan te denken is dat krulletjes extra plaats innemen. Letters met veel krullen nemen dus wat meer ruimte in in verhouding tot een gewone rechte letter. Daardoor worden de letters een beetje kleiner. Bij namen van gemiddelde lengte zal je nooit in de problemen komen. Bij een lange naam of gehele tekstjes op kleine artikelen zoals een babyshirtje, kan het wel interessant zijn om voor een lettertype zonder krullen te gaan.

Ter aanvulling hebben we hieronder telkens een voorbeeld geplaatst.

Jozefien is een langere naam, die we 1x in een iets breder handschrift en 1x in een hogere, rechte letter hebben uitgeschreven.

Ann is dan weer een korte naam, die we 1x in een heel smal hoog lettertype hebben opgemaakt & 1x in een heel krullend kaligrafie-schrift.

No image has been set yet, edit the module to set one.