Werkproces

Wie kan bij ons terecht?

Je kunt bij ons terecht voor gepersonaliseerde geschenken al vanaf 1 stuk, maar ook voor het bedrukken of borduren van bedrijfstextiel van kleinere tot middelgrote oplages. Ook indien je bijvoorbeeld graag een borduurservice voor het plaatsen van namen op aankopen in jouw winkel wilt gaan aanbieden, kunnen we je interessante mogelijkheden voorstellen.

Particulieren kunnen tijdens onze openingsuren vrij langskomen om gepersonaliseerde artikelen te bestellen, of via onze webshop bestellen. Op zaterdagen en koopzondagen bieden we zelfs de mogelijkheid om direct namen op winkelaankopen te laten borduren.

Voor bedrijven, clubs of wederverkopers werken we op offertebasis. Een offerte aanvragen kan via info@laviedivine.be of via het offerteformulier bovenaan op de site. Heb je toch wat specifiekere vragen, dan maken we graag een afspraak met je om te bekijken wat mogelijk is en hoe we dat voor je kunnen uitwerken.

Welke technieken bieden we aan?

Wij bieden uiteenlopende methodes aan, elk met hun eigen mogelijkheden (en beperkingen). Alle technieken zijn gericht op kleine tot middelgrote volumes en worden in ons atelier zelf gedaan zodat we een korte levertermijn kunnen garanderen. Voor technieken die gericht zijn op grotere volumes doen we beroep op productiepartners.

Borduurwerk

Bij borduurwerk worden de logo’s of personaliseringen op het artikel gestikt met een computergestuurde borduurmachine. Deze techniek is dan ook enkel geschikt voor artikelen die geschikt zijn om te bestikken en in de machine geplaatst kunnen worden. Het resultaat is erg duurzaam en luxueus van uitstraling en heeft een heel eigen look&feel doordat de stiksels echt op de stof komen te liggen en zo een diepte-effect creëren. Doordat borduren eigenlijk geen print-techniek is, zal een eigen logo wel steeds eerst omgezet moeten worden naar een borduurdesign waardoor je steeds moet rekenen op een clichékost bij een eerste bestelling. Gewone naamborduringen kunnen dan weer heel eenvoudig per stuk en zonder clichékost opgemaakt worden en er bestaan databases met ontzettend veel borduurdesigns die al klaar zijn voor gebruik waaruit zo gekozen kan worden.

Flexdruk

De eenvoudigste druktechniek voor kleine tot middelgrote oplages, of werk waarbij individuele verschillen zijn (zoals teamnummers bv.). Bij deze techniek wordt het ontwerp gesneden uit een eenkleurige folie. Daarna wordt het negatief manueel weggepeld en worden de transfers op het gewenste textiel geperst met een speciale transferpers. Deze techniek is heel geschikt voor namen, nummers, lijntekeningen,… De folie is beschikbaar in een ruim gamma aan standaardkleuren en bestaat bijvoorbeeld ook met motiefjes, glittereffect, reflecterend effect,…

Digitale druk

Bij een digitale print, wordt je ontwerp eerst met speciale (eco)solvent inkten gedrukt op het materiaal dat we nodig hebben. Dit kan stickermateriaal, textieldrukfolie, canvas,… zijn. Solvent inkten zijn watervast en goed krasbestendig waardoor ze ideaal zijn voor zowel textieltransfers, stickers voor buitengebruik,… Er kunnen mooie heldere prints mee gemaakt worden in full color (en bij ons zelfs met een metallic effect). Ook drukken op bijvoorbeeld metallic gouden vinyl voor luxestickers, of transparante stickers behoren tot de mogelijkheden. De bekomen print, kan op zijn beurt nog eens contour gesneden worden. Als je een logo met veel details of kleuren hebt, is dit ook de ideale manier om je bedrijfskleding van logo te voorzien. De kwaliteit van de print komt wel voornamelijk tot zijn recht bij aanleveren van degelijke grafische bestanden (liefst vectorformaat).

Sublimatiedruk

Sublimatieprints worden op speciale materialen geplaatst met hun eigen speciale sublimatie-inkt. Het resultaat zijn heldere fotoprints of full color designs. Eigen aan de techniek is dat de inkten in het substraat trekken, waardoor je krasvaste resultaten krijgt waarbij op textiel ook het zachte aanvoelen van het textiel goed behouden blijft. Nadeel aan deze techniek is wel dat hij enkel toepasbaar is op minimaal 85% polyester textiel, of harde ondergronden met een speciale sublimatiecoating zoals koffiemokken, brooddozen,…

Mag ik eigen materiaal aanleveren?

Ja dat mag. We behouden ons wel steeds het recht om het aangeleverde materiaal te weigeren indien geen kwalitatief resultaat kan geboden worden voor dat specifiek artikel met die specifieke personalisering. Indien je speciaal materiaal zou aankopen om in te leveren voor personalisering, informeer je dan ook best eerst even wat kan en wat niet voor jouw idee. Hou er ook rekening mee dat personaliseren van eigen materialen steeds op eigen risico is. Eigen materialen worden steeds enkel onder direct toezicht verwerkt, maar een uitzonderlijke productiefout of beschadiging is (zeker bij borduurwerk) nooit helemaal uit te sluiten.

Kan ik hulp krijgen bij het opmaken van een ontwerp?

Daar kunnen we zeker mee helpen. Voor alle aankopen zit omzetten van de naam/tekst in een standaardlettertype of aangeleverd lettertype + eventueel samenvoegen met een stockdesign steeds inbegrepen in de prijs. Ook centreren van teksten, of lettergrootte correct zetten voor het specifieke artikel is altijd inbegrepen. Wil je verdergaand grafisch ontwerp en kan je hiervoor zelf geen geschikt bestand opmaken, dan kunnen wij dit voor je doen. Hiervoor zal wel een extra kost aangerekend worden naar gelang de omvang van het werk.

Voor borduurdesigns volgens een eigen logo of een manueel te tekenen borduurontwerp wordt altijd een vaste clichékost geteld. Deze is eenmalig en na aanmaak kan je zonder meerkost zo veel je wilt bijbestellen van het aangemaakte design. Een borduurdesign zelf aanmaken is -tenzij je hier zelf ervaring mee hebt- vrijwel niet mogelijk. Er bestaan hier en daar tools online die beweren het automatisch te kunnen omzetten, maar dit levert vaak heel onlogische designs op met rare verspringingen en bijvoorbeeld heel veel afgeknipte draadjes achteraan. Dit komt omdat een borduurdesign door zijn 3D opbouw typisch iets is wat een menselijk oog nodig heeft om te beoordelen welke soorten steken het beste resultaat zullen geven, wat de meest logische weg is om de stiksels te laten volgen voor zo weinig mogelijk draden en knoopjes achteraan of welke vereenvoudigingen nodig zijn om tot een werkbaar & vlot borduurbaar ontwerp te komen.